Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almakrémleves karamellizált almával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 darab alma
  • 5 dl víz
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 3 darab szegfűszeg
  • 0,5 citrom leve
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál eritrit (vagy ízlés szerint cukor)
  • 140 g tejföl
  • 1 dl tejszín

Elkészítése

Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházát és vágjuk fel kisebb kockákra. Facsarjuk rá fél citrom levét és forgassuk össze.

A mézet olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a felkockázott almát, szórjuk meg két evőkanál eritrittel és a fahéjjal, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg (arra figyeljünk hogy az alma kissé roppanós maradjon).

A karamellizált almának kb a felét tegyük félre, a másik feléhez pedig öntsük hozzá a vizet. Ezután adjuk hozzá a szegfűszeget, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat, majd főzzük kb 15 percig.

Ezután szedjük ki a szegfűszeget, adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt, majd turmixoljuk össze (vagy botmixerrel pépesítsük).

Az elkészült levesbe ezután tegyük bele az előzőleg félretett karamellizált almát, ha szükséges ízesítsük még eritrittel, majd fedjük le az edényt és hagyjuk kb 10 percig állni.

https://receptneked.wps.hu/levesek/almakremleves-karamellizalt-almaval/