Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Krémlevesek

Leves receptek

Almakrémleves tejbegrízgaluskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 7 közepes alma 1 csipet só 2 ek cukor 1 tasak vaníliás cukor 1 kk őrölt fahéj 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg 1 jó púpos ek vaníliás pudingpor (főzős) 2 dl tejszín Galuskához: 3 dl tej 1 csipet só 3 púpos ek búzadara 2 csapott ek cukor Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a […]

Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.08.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 7 közepes alma
  • 1 csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 jó púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
  • 2 dl tejszín

Galuskához:

  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 3 púpos ek búzadara
  • 2 csapott ek cukor


Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a gyümölcshúst feldaraboljuk. (Én citromleves vízbe raktam, hogy ne barnuljon meg.)Majd egy kisebb fazékban felengedjük annyi vízzel, ami kicsit bővebben ellepi. (A fazekam belső részén 2 litert jelzett a mérő.)

Teszünk bele 1 csipet sót, egy kevés cukrot, fahéjat, szegfűszeget.

Addig főzzük, míg az alma megpuhul, ez pár perc, majd merülő mixerrel pépesítjük.

Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd a lángra visszatett leves levéből pár evőkanállal felhígítjuk, hőkiegyenlítést végzünk és a forró levesbe csorgatjuk.

Ha már kellőképpen sűrű, elzárjuk, és jól behűtjük.

A galuskához a tejet egy csipet sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát és a cukrot. Pár perc alatt sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A hideg levest tányérokba merjük, majd egy teáskanállal kiszaggatott tejbegríz galuskával kínáljuk.

[box style=”info”]Idén szép nagy almákkal ajándékozott meg a kertünkben álló almafa. Pár darabból egy egyszerű levest készítettem, amibe tejbegrízből szaggatott galuska került betétként.
Nem szokványos párosítás, mert a tejbegrízt magában, desszertként szoktuk fogyasztani, de annyira ízlett, hogy biztosan máskor is asztalra kerül majd ebben a formában. Jól behűtve az igazi.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is