Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 Idared alma 1 rúd fahéj 4 szem szegfűszeg 5 ek cukor 1 citrom héja 0,5 citrom leve kevés só 2 dl tejszín 2 ek étkezési keményítő 1 kávéskanál vanília aroma 1 mokkáskanál őrölt fahéj Elkészítése: 1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 Idared alma
  • 1 rúd fahéj
  • 4 szem szegfűszeg
  • 5 ek cukor
  • 1 citrom héja
  • 0,5 citrom leve
  • kevés só
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj


Elkészítése:

1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. Ha már kissé puhára főtt az alma, akkor a keményítőt tejszínnel kikeverjük, és besűrítjük vele a levest.

A vanília aromát ezután tegyük bele, és az őrölt fahéjjal szórjuk meg. 1-2 percig hagyjuk még forrni, majd vegyük le a tűzhelyről. Behűtve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is