Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almaleves almába töltve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db alma
  • 2 szem szegfűszeg
  • ízlés szerint cukor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítése

Négy almát meghámozunk, kimagozunk, felkockázzuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket. Kb. 5 percig forraljuk, majd a fűszereket kidobjuk belőle. Tejszínből és lisztből habarást készítünk, és besűrűsítjük a levest. Botmixerrel pépesítjük és teljesen kihűtjük. A maradék négy almát kifényesítjük. Tetejükről levágunk akkora kalapkát, hogy ki tudjuk vágni az alma belsejét. Teletöltjük levessel és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/almaleves-almaba-toltve/