Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 5 dkg kókuszzsír
- 1 kisebb sütőtök (kb 40 dkg)
- 10 dkg mascarpone
- 1 dl főzőtejszín
- 3-4 evőkanál tökmagolaj
- 3 alma
- 2 dkg gyömbér
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A kókuszzsírt felmelegítjük és megdinszteljük rajta a hagymát.
A sütőtököt megpucoljuk és kis kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához és fedő alatt pároljuk. Fűszerezzük az őrölt gyömbérrel, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a sütőtökhöz és puhára főzzük az egészet. Végül hozzáadjuk a mascarponét a tejszínt és simára turmixoljuk a levest. Tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk.