Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 nagyobb alma (35 dkg) 50 dkg szilva 2 ek cukor 1 csipet só 1 csapott kk őrölt fahéj 0,3 kk őrölt szegfűszeg 1 tasak vaníliás cukor 1 púpos ek vaníliás pudingpor 2 dl főzőtejszín (20%-os) Elkészítése: A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.07.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb alma (35 dkg)
  • 50 dkg szilva
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csapott kk őrölt fahéj
  • 0,3 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 púpos ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)


Elkészítése:

A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk.

Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.

Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.

Jól behűtve kínáljuk.

[box style=”info”]Idényen kívül befőtt szilvából is készíthető.
Ha egy kicsit különlegesebbre vágyunk, dobjunk bele 1-2 mentalevelet, garantáltan nem rontja el :-)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is