Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-tormás húsgombócleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húsgombóchoz

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 1 tojás

Leveshez

  • 2 darab alma
  • 1 darab paszternák
  • 2 szál sárgarépa
  • 0,5 fej zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál reszelt torma
  • só
  • fehér bors
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 2 teáskanál kukoricaliszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 liter víz

Elkészítése

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apróra. Ezután adjuk a darált húshoz a tojással együtt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és gyúrjuk alaposan össze. Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb gombócokat a húsmasszából, majd tegyük félre.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket szintén pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Az almát a héjával együtt vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és pároljuk tovább még pár percig. Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a tormát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és főzzük a zöldségeket félpuhára.

Amikor a zöldségek félpuhára főttek, tegyük a levesbe az előzőleg elkészített húsgombócokat és főzzük tovább.

Amikor a zöldségek és a húsgombóc puhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt almát, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és főzzük még 2-3 percig a levest, arra figyelve nehogy az alma szétfőjön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.

https://receptneked.wps.hu/levesek/almas-tormas-husgombocleves/