Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananászkrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab ananász
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 csomag vaníliaízű pudingpor

A tálaláshoz

  • tejszínhab
  • őrölt fahéj

Elkészítése

Az ananászt megpucoljuk, majd a középső torzsás, kemény részét kivágjuk.

A húsos részét vágjuk apró kocákra és egy fazékban (amiben a levest majd főzni szeretnénk) a cukorral karamellizáljuk.

Ezután felöntjük 2 liter vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, ha kezeletlen citrom volt, a megmosott héját is beledobhatjuk.

A tejszínt elkeverjük a fél csomag pudingporral, hozzámerünk egy kevés forró levet és behabarjuk a levest. Összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.

Lehűtve, tejszínhabbal és fahéjjal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/ananaszkremleves/