Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

“Anyád” leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirke aprólék
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • zsír, pirospaprika, só

Levesbetét:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • víz


Elkészítése:

A hagymákat nagyon apróra összevágjuk. Én általában reszelni szoktam, mert főleg tavasszal az öreg hagyma már elég nehezen fő szét – a csirke hamarabb megpuhul, mint pl . a disznó, vagy marha hús-, azután a zsíron megdinszteljük.

Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és beletesszük a húsdarabokat.Fedő alatt pároljuk. Amikor már félpuha, szórunk rá egy pici lisztet, és felengedjük annyi vízzel, hogy a húst jól ellepje, de ne legyen híg sem.

Mikor a hús kellően puha, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk. ( A tejfölt kikeverjük egy kis tálban, teszünk hozzá egy merőkanálnyi levest, és úgy öntjük a fazékba, akkor biztosan nem fog kicsapódni, nem lesz “csomós”)

Levesbetét:

30 dkg lisztből 1 tojásból vízzel nem túl lágy és nem is kemény tésztát készítünk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk. kifőzzük Leszűrve, meleg vízzel leöblítve kevés forró zsírba tesszük. Tálaláskor a tányérba szedett nokedlire merjük a forró levest.

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/anyad-leves/