Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Leves receptek

Aszalt szilvás gyümölcsleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg aszalt szilva 2 alma hámozva 1 csipet só 5 evőkanál barna nádcukor 2 szem szegfűszeg darabka fahéj 2 dl tejszín 2 evőkanál étkezési keményítő 1 db citrom reszelt héja 1/2 citrom leve Elkészítése: 1 liter vízben feltesszük főni a magozott aszalt szilvát és a kockára vágott almát a fűszerekkel, sóval, cukorral. Ha […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg aszalt szilva
  • 2 alma hámozva
  • 1 csipet só
  • 5 evőkanál barna nádcukor
  • 2 szem szegfűszeg
  • darabka fahéj
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve


Elkészítése:

1 liter vízben feltesszük főni a magozott aszalt szilvát és a kockára vágott almát a fűszerekkel, sóval, cukorral.

Ha megpuhultak, a tejszínt a keményítővel kikeverjük, és a főzőléből is teszünk hozzá, nehogy összekapja, majd jól kikeverjük, és ezzel a levesünket behabarjuk. A citrom levét is belecsurgatjuk. 1-2 percig még főzzük.

A tetejét őrölt fahéjjal is megszórhatjuk, és tejszínhabbal díszíthetjük.

Csészékben kínáljuk, télen langyosan, nyáron hidegen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is