Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg száraz tarkabab
- 1 csomag aszalt szilva
- 1 babérlevél
- 1 tk só
- 1 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 mk cukor
- kb. 1 l víz
Elkészítése:
A szárazbabot este áztassuk be hideg vízbe, így gyorsabban puhára fő másnap.
Főzés előtt öntsük le az áztatóvizet a babról, majd öntsük fel kb. egy liter vízzel. Adjuk hozzá a sót, a babérlevelet, majd főzzük félpuhára. (Közben kóstoljuk, nehogy a bab szétfőjön.)
Amikor a bab már félpuhára főtt, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt aszalt szilvát és a cukrot, majd főzzük puhára.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés levessel, majd egy szitán át öntsük bele a levesbe. (Így biztosan nem lesz csomós)
Ezután óvatosan keverjük össze, majd forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.
Tálaláskor merjük a sűrűbb levest tányérokba, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a bab és az aszalt szilva együtt.

