Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Avokádó krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 nagy avokádó
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • bors
  • 1 db citrom leve
  • 2 teáskanál koriander (apróra vágva )

Elkészítése

Ennek a receptnek a titka, hogy nagyon érett avokádót használjunk hozzá. Ha nem kapunk érett avokádót, akkor gondolkodjunk előre, és vegyük meg napokkal a főzés előtt így szobahőmérsékleten utólag is meg fog érni.

Az avokádót pucoljuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel, majd turmixszoljuk le a főzőtejszínnel együtt. A zöldségleves alaplét melegítsük meg, de ne forraljuk, fel majd sűrű kevergetés mellett öntsük hozzá az avokádós főzőtejszínt, és zárjuk el a tüzet. Az avokádót nem szabad főzni, mert megkeseredik.

A kész, meleg avokádó krémlevest szórjuk meg frissen őrölt borssal, és korianderrel, végül csepegtessünk rá néhány csepp citromlevet.

Az avokádó krémlevest csak frissen fogyasszuk, mert idővel a színét, aromáját veszti.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/avokado-kremleves/