Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babgulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0,5 bögre fehérbab (beáztatott)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál finomliszt
  • zsír
  • petrezselyemzöld
  • 1 darab csülök (kisebb vagy 1 nagy)

Elkészítése

A csülköt jól megmossuk és feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi. Kb 1 óra alatt puhult meg.

Egy fazékban (2 liter levest készítettem) olajat vagy zsírt hevítünk és a felaprított hagymát megdinszteljük, majd a fokhagymát hozzáaprítjuk és megszórjuk a liszttel.

Kicsit lepirítjuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát és felöntjük vízzel.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük a levet, majd beletesszük a leszűrt babot és addig főzzük, amíg kezd puhulni.

Ekkor hozzáadjuk a megfőtt és lecsontozott csülköt és a felaprított zöldségeket is. Miután minden megpuhult, a zöldségzöldjét is felaprítjuk és a levesünkhöz adjuk.

Friss kenyérrel vagy bagettel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/babgulyas-4/