Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babgulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab fehér paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 darab burgonya
  • 20 dkg bab
  • só
  • olaj
  • 1 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • őrölt pirospaprika
  • vegeta

Elkészítése

A felmelegített olajon megpirítjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd ezeket összepirítjuk.

Mikor szépen összefonnyadtak a hozzávalók, akkor hozzáadjuk a felkockázott húst, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, vegetával és összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a babot, felöntjük vízzel és felforraljuk.

Mikor a hús már majdnem megfőtt, a levesbe tesszük a meghámozott és felszeletelt répát, petrezselyemgyökeret és a burgonyát.

Mikor már a hús és a zöldségek is majdnem készre főttek házi csipetkét teszünk a levesbe. Ehhez 1 tojást felverünk, teszünk bele egy csipet sót és 10-12 dkg liszttel kemény tésztát gyúrunk belőle. A tésztát ezután belecsipkedjük a levesbe és készre főzzük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/babgulyas-5/