Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gulyáslevesek

Leves receptek

Babgulyás bográcsban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg tarkabab 1 közepes füstölt csülök (kb. 1 kg) 1 pár füstölt kolbász (400 g enyhén csípős) 1 kg sertés lapocka 2 db nagyobb paradicsom 3 db zöldpaprika 1 csomag leveszöldség (répa, petrezselyem) 1 karalábé 2 csomag csipetke (2 x 200 g) 1 doboz tejföl (450 g) őrölt pirospaprika 4 fej vöröshagyma néhány […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
20 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg tarkabab
  • 1 közepes füstölt csülök (kb. 1 kg)
  • 1 pár füstölt kolbász (400 g enyhén csípős)
  • 1 kg sertés lapocka
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • 3 db zöldpaprika
  • 1 csomag leveszöldség (répa, petrezselyem)
  • 1 karalábé
  • 2 csomag csipetke (2 x 200 g)
  • 1 doboz tejföl (450 g)
  • őrölt pirospaprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • néhány babérlevél
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • kevés almaecet
  • liszt a habaráshoz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 lestyán levél
  • néhány szál csombor (borsikafű)


Elkészítése:

A csülköt és a babot átöblítem, majd éjszakára külön-külön edényben beáztatom. A bab majd háromszorosára dagad, tehát bő vízben áztassuk.

A répát, a petrezselyem gyökeret karikára, a karalábét hasábokra vágom. A hagymát nagyon apróra kockázom, a fokhagymát kés lapjával megnyomom, majd azt is felaprítom. A lapockát felkockázom.

A beáztatott, leszűrt babot felöntöm bőven friss vízzel, és 3 kanál sót teszek hozzá. Alágyújtok a bográcsnak. Két kanál almaecetet, néhány babérlevelet teszek bele. Hozzáteszem a beáztatott csülköt is középen bevágva, és az apróra vágott hagyma, a szétnyomott fokhagyma egy része is belekerül.

A petrezselyemzöld, 1 levél lestyán, és 2 szál csombor (borsikafű) is megy a lébe. Ezeket a végén kiveszem.

Felforralom. Egy kis idő után hozzáadom a kockázott húst is. Megkóstolom, ha szükséges fűszerezem. Addig főzöm, míg a csülök leválik a csontról. Mikor ez megtörtént, a csülköt kiemelem, és hagyom kihűlni.

Az apróra vágott paradicsomot, paprikát is hozzáadom, valamint a karikázott répát, petrezselyem gyökeret, és a karalábét is.
A csípős, hegyes paprikát csak megvágom, és egészbe kerül a bográcsba.

Közben felkockázom a már megfőtt csülköt, és a kolbászt is felkarikázom. Ezeket is beleteszem, valamint a kész csipetkét is, és mikor úgy érzem minden megfőtt, a léből keveset kiveszek, 2 kanál tejföllel, 1 púpos kanál liszttel, 1 kanál őrölt pirospaprikával csomómentesre keverem, és behabarom vele a gulyást.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is