Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babgulyás csipetkével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertéshús
  • 250 dkg bab (előző este vízbe beáztatva)
  • lecsó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • piros arany
  • köménymag
  • bors

Csipetkéhez

  • 2 db tojás
  • kb 20 dkg finomliszt

Elkészítése

Az apróra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítom. Hozzáadom a beáztatott babot, felöntöm vízzel. Főzöm kb fél órát, majd felkockázott húst, a karikákra vágott répát és petrezselyem gyökeret, a lecsót és fokhagymát is beleteszem.

Felöntöm vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ha felforr fűszerezem.

A csipetkéhez a tojásokat tálba ütöm és apránként adagolom a lisztet. Kb 20 dkg lisztre van szükség. Keményre gyúrom.

Szétosztom, belisztezek egy darabot és a két újjal csipkedek le belőle egyforma pici darabokat.

Vége felé a babgulyásra szórok pirospaprikát, beleszórom a csipetkét, készre főzöm.

https://receptneked.wps.hu/levesek/babgulyas-csipetkevel/