Elkészítése
A babaot a főzés előtti éjszaka áztassuk vízbe.
Készítsük elő konyhakészre a szarvashúst.
Daraboljuk fel és tegyük egy nagyobb tálba. Áztassuk be hideg vízbe 2-3 órára. Cseréljük le rajta többször a vizet, így kiázik belőle a vér, a szőr és egyéb nemkívánatos anyagok.
Áztatás után öblítsük át a húst többször, amíg tiszta lesz a hús körül a víz, végül csepegtessük le.
A kockára vágott szalonnát pirítsuk addig, amíg üvegessé válik, majd szórjuk bele a kockára vágott hagymát és pirítsuk le.
Húzzuk félre az edényt és szórjuk rá fűszerpaprikát, majd keverjük el. Adjuk hozzá a húst és keverjük el a pörkölt alappal. Sózzuk meg óvatosan a és keverjük össze.
Adjuk hozzá az előző éjszaka beáztatott babot és a fokhagymát. Öntsük alá egy kis vizet (kb 1dl). Kezdjük el főzni és időnként keverjük át.
A hús saját levet fog engedni. Fedjük le az edényt és hagyjuk, hogy a hús és a bab saját levében kicsit párolódjon.
Hideg vízzel felengedjük (kb 3,5 liter). Amikor félig megpuhult a hús, adjuk hozzá a fűszereket és a konyhakészre előkészített zöldséget, sárgarépát.
Amikor a hús és zöldségek már majdnem teljesen készen vannak, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és azzal lassú tűzön készre főzzük.
Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük.










