Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babgulyás vadász módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg szarvas gulyáshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg szalonna
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 4 darab közepes burgonya
  • 20 dkg tarkabab
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál vad fűszerkeverék
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Tálaláshoz

  • csipetke

Elkészítése

A babaot a főzés előtti éjszaka áztassuk vízbe.

Készítsük elő konyhakészre a szarvashúst.

Daraboljuk fel és tegyük egy nagyobb tálba. Áztassuk be hideg vízbe 2-3 órára. Cseréljük le rajta többször a vizet, így kiázik belőle a vér, a szőr és egyéb nemkívánatos anyagok.

Áztatás után öblítsük át a húst többször, amíg tiszta lesz a hús körül a víz, végül csepegtessük le.

A kockára vágott szalonnát pirítsuk addig, amíg üvegessé válik, majd szórjuk bele a kockára vágott hagymát és pirítsuk le.

Húzzuk félre az edényt és szórjuk rá fűszerpaprikát, majd keverjük el. Adjuk hozzá a húst és keverjük el a pörkölt alappal. Sózzuk meg óvatosan a és keverjük össze.

Adjuk hozzá az előző éjszaka beáztatott babot és a fokhagymát. Öntsük alá egy kis vizet (kb 1dl). Kezdjük el főzni és időnként keverjük át.

A hús saját levet fog engedni. Fedjük le az edényt és hagyjuk, hogy a hús és a bab saját levében kicsit párolódjon.

Hideg vízzel felengedjük (kb 3,5 liter). Amikor félig megpuhult a hús, adjuk hozzá a fűszereket és a konyhakészre előkészített zöldséget, sárgarépát.

Amikor a hús és zöldségek már majdnem teljesen készen vannak, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és azzal lassú tűzön készre főzzük.

Kóstoljuk meg és ha kell, akkor még ízesítsük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/babgulyas-vadasz-modra/