Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Bableves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg fejtett bab (száraz) 15 dkg kolbász 2 közepes sárgarépa 1 közepes fehérrépa 1 közepes zeller 1 közepes vöröshagyma 30 dkg burgonya 2 dl tejföl 2 csapott ek liszt 2 gerezd fokhagyma 3 babérlevél só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 kk tárkony 3 ek napraforgó olaj Elkészítése: Előző este beáztatjuk a babot. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Salamon Csilla
Beküldte: 2013.11.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg fejtett bab (száraz)
  • 15 dkg kolbász
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 1 közepes zeller
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 30 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 kk tárkony
  • 3 ek napraforgó olaj


Elkészítése:

Előző este beáztatjuk a babot. Másnap leszűrjük és feltesszük főni. Felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát, babérlevelet és ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, felkockázott vöröshagymát és a feldarabolt burgonyát.

Amikor félig megfőtt a bab és a burgonya, hozzáadjuk a felkarikázott sárga és fehérrépát és a feldarabolt zellergumót. És mikor minden megpuhult, belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Salamon Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is