Hozzávalók:
- 25 dkg fejtett bab (száraz)
- 15 dkg kolbász
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 közepes zeller
- 1 közepes vöröshagyma
- 30 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kk tárkony
- 3 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Előző este beáztatjuk a babot. Másnap leszűrjük és feltesszük főni. Felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát, babérlevelet és ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, felkockázott vöröshagymát és a feldarabolt burgonyát.
Amikor félig megfőtt a bab és a burgonya, hozzáadjuk a felkarikázott sárga és fehérrépát és a feldarabolt zellergumót. És mikor minden megpuhult, belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt.