Elkészítése
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt angolszalonna
- 1 doboz fehér bab konzerv
- 1 db kicsi zeller
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa meg a zöldje
- 1 marék sodort csigatészta
- só,bors
- 3 ek olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 1,5 liter zöldségalaplé
Elkészítése:
A zöldségféléket megpucoljuk, ízlés szerinti méretűre felvágjuk, a szalonnát kisebb csíkokra vágjuk.
Egy fazékban feltesszük a zöldségeket kevés olajon párolni, majd fűszerezzük kevés borssal és sóval. Az angolszalonnát hozzáadjuk, és megszórjuk fűszerpaprikával.
Felöntjük az alaplével, majd beleszórjuk a vágott petrezselymet. Puhára főzzük a zöldségeket és közben tesszük bele a konzerv babot, aminek a levét leöntjük.
Felforraljuk, és a marék csigatésztát is beleszórjuk a levesbe.
Készre főzzük és tálaljuk.

