Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bableves füstölt csülökkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg tarkabab
  • 1 db füstölt csülök
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál vöröshagyma (apróra vágva )
  • 1 dl tejföl
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • só
  • szemes bors
  • ecet
  • csipetke

Elkészítése

A babot előző este beáztatjuk. Másnap annyi vízben, amennyi ellepi, a csülökkel és a megtisztított, négyre vágott zöldségekkel együtt feltesszük főni.

Ha már olyan puha a hús, hogy a csontról leválik, a csülköt kivesszük, kicsontozzuk, és a húsát kis kockákra vágjuk. Közben az olajból a liszttel és a reszelt hagymával rántást készítünk, a paprikával meghintjük, egy kevés hideg vízzel felengedjük, és a levesbe öntjük.

A húsdarabokat beletesszük, és együtt alaposan átforraljuk (ha a csülöktől nem lenne elég sós, utána sózzuk). Végezetül egy kevés ecettel ízesítjük, és a tejfölt beleöntjük. (Aki szereti, a tejfölözés előtt főzhet bele egy marék csipetkét is.)

https://receptneked.wps.hu/levesek/bableves-fustolt-csulokkel/