Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bableves füstölt tarjával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg füstölt tarja
  • 2 doboz konzerv bab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 5 db burgonya
  • 0,25 fej zeller
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db babérlevél
  • piros arany ízlés szerint
  • só
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítése

A megtisztított, felaprított hagymát megdinsztelem egy kevés felforrósított olajon, majd hozzáadom a felszeletelt paradicsomot, paprikát és a tarját is.

Kicsit sózom, borsozom és megszórom pirospaprikaval is (én ekkor adok hozzá egy kis piros aranyat és gulyáspor fűszert is, hogy szép színe legyen).

Az alapot felöntöm vízzel, beleteszem a babérlevelet, a fokhagyma gerezdeket és addig főzöm, amíg a hús félig megpuhul.

Ezután hozzáadom a tisztított és karikára, illetve kockára vágott zöldségeket és tovább főzom. Mikor már a zöldség majdnem puha, hozzáadom a babot is és addig főzzöm, míg minden szépen meg nem puhul (ha nem konzerves babot használunk, akkor az előre beáztatott babot már az elején feltesszük főni a tarjával együtt).

Én a végén még egy picit sűrítem. Egy merőkanalnyi levest félreteszek egy tálba és pici liszttel csomómentesre keverem. Ezt beleöntve a levesbe elkeverem, összeforralom és ha kell még, akkor ízesítem.

Friss kenyérrel tálalom.

https://receptneked.wps.hu/levesek/bableves-fustolt-tarjaval/