Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Bableves kolbásszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A bableves kolbásszal egy kiadós, hagyományos magyar leves, amely tökéletes választás a hűvösebb napokra. A füstölt szalonna, a kolbász és a friss zöldségek ízletes alapot adnak, a csipetke pedig még tartalmasabbá teszi. Friss kenyérrel és tejföllel kínálva igazán laktató fogás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.14.

Hozzávalók

A betéthez

Elkészítése

Előkészítés

A babot előző este beáztatjuk. A szalonnát felkockázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kolbászt karikákra vagy félkarikákra vágjuk. A sárgarépát, fehérrépát és a zellert tetszés szerint felszeleteljük.

Leves alap

Egy nagyobb fazékban a szalonnát kiolvasztjuk és enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pár percig együtt pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd beletesszük az előkészített babot. Sóval, ételízesítővel és borssal ízesítjük, és félpuhára főzzük.

Zöldségek és kolbász

Amikor a bab félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket és együtt főzzük tovább, amíg minden megpuhul. A végén beletesszük a kolbászt, és pár percig főzzük, hogy kiengedje az ízét a levesbe.

Csipetke

A tojást a liszttel és kevés sóval összegyúrjuk, majd apró darabokat csipkedünk belőle. A leveshez adjuk, és pár perc alatt készre főzzük.

Tipp

Ha még tartalmasabb levest szeretnénk, kevés füstölt csülökkel vagy bordával is főzhetjük. Tálaláskor egy evőkanál tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is