Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bableves kolbásszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg száraz bab
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • zellerzöld
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 szál paraszt kolbász
  • bors
  • ételízesítő

A betéthez

  • 1 db tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • só

Elkészítése

Előkészítés

A babot előző este beáztatjuk. A szalonnát felkockázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kolbászt karikákra vagy félkarikákra vágjuk. A sárgarépát, fehérrépát és a zellert tetszés szerint felszeleteljük.

Leves alap

Egy nagyobb fazékban a szalonnát kiolvasztjuk és enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pár percig együtt pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd beletesszük az előkészített babot. Sóval, ételízesítővel és borssal ízesítjük, és félpuhára főzzük.

Zöldségek és kolbász

Amikor a bab félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket és együtt főzzük tovább, amíg minden megpuhul. A végén beletesszük a kolbászt, és pár percig főzzük, hogy kiengedje az ízét a levesbe.

Csipetke

A tojást a liszttel és kevés sóval összegyúrjuk, majd apró darabokat csipkedünk belőle. A leveshez adjuk, és pár perc alatt készre főzzük.

Tipp

Ha még tartalmasabb levest szeretnénk, kevés füstölt csülökkel vagy bordával is főzhetjük. Tálaláskor egy evőkanál tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/bableves-kolbasszal/