Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bableves krumpligombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg tarkabab
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg száraz kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 db babérlevél
  • só
  • őrölt pirospaprika

Krumpli gombóc

  • 25 dkg krumpli
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
Bableves krumpligombóccal kép

Elkészítése

A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a szalonnát pedig kis kockákra daraboljuk. A zöldségeket is kockára vágjuk. Egy nagyobb lábosban felforrósítunk 3 evőkanál olajat, majd megpirítjuk rajta a szalonnát, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és a fokhagymát. Felöntjük 1,5 liter vízzel, és felforraljuk.

A beáztatott babot leszűrjük, majd a leveshez adjuk. Lassú tűzön, lefedve főzzük körülbelül 1 órán át. Amikor félig megfőtt a bab, hozzáadjuk a zöldségeket, a babérlevelet, szükség szerint pótoljuk a vizet, és sóval ízesítjük. Amikor a bab már puha, hozzáadjuk a karikára szeletelt kolbászt, megszórjuk pirospaprikával, és a krumpli gombócokat is a levesbe tesszük. További 10-15 percig főzzük.

Krumpligombóc elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután összekeverjük a tojással, liszttel, sóval ízesítjük, és kis gombócokat formálunk belőle.

https://receptneked.wps.hu/levesek/bableves-krumpligomboccal/