Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 dkg tarhonya
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsiradék
- 1 kis zöldpaprika
- 1 kis paradicsom
- 1 szál zeller
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 liter viz
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágva a zsíron üvegesre pároljuk, beletesszük a tarhonya és világosra pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, átforgatjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt paprikát és felöntjük vízzel.
Beletesszük a paprikát, paradicsomot, zellert és készre főzzük. A tojás sárgáját kikeverjük a tejföllel, a levesből teszünk bele 1-2 evőkanállal, a kész levesbe öntjük, felforraljuk.
