Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bajor perecleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 közepes vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj ( vagy zsír )
  • 1 db nagy perec
  • 3 dl világos sör
  • 1,5 liter húsleves ( lehet leveskockából is )
  • só
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítése

Három hagymát finomra aprítunk, és az olajon vagy zsíron üvegesre pirítunk. Felöntjük a sörrel és a húslevessel, majd gyenge tűzön 10–15 percig főzzük.

Közben a maradék hagymát gyalun vékony karikákra szeleteljük, és kevés zsiradékon aranybarnára sütjük. A perecet fél centiméter vastagon felkarikázzuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk.

A levest sóval, őrölt borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd hozzáadjuk a sült hagymát és a pirított pereckarikákat. Lefedve még 5 percig állni hagyjuk, hogy a perec megdagadjon a levesben.

https://receptneked.wps.hu/levesek/bajor-perecleves/