Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi betyárleves / zöldséges gombaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék zöldbab
  • 1 marék zöldborsó
  • 15 dkg. gomba
  • 3 kanál tejföl
  • kevés liszt
  • őrölt pirospaprika
  • petrezselyem zöld
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 liter csirke alaplé
  • só, frissen őrölt bors


Elkészítése:

Elkészítése rendkívül egyszerű, és gyors! A feldarabolt zöldségeket a csirke alaplében feltesszük főzni, és a tejföl, valamint a liszt, és a petrezselyem zöld kivételével minden hozzávalóval együtt felforraljuk.

Ha szükségesnek látjuk, kevés vizet, vagy alaplét töltünk még hozzá. Mikor felforrt, keveset kiveszünk a léből, majd elkeverjük a tejföllel, a liszttel. (Annyi lisztet adjunk hozzá, amilyen az ízlésünk.

Ha kevesebbet adunk lazább, ha többet, sűrűbb lesz levesünk) Az így elkészített habarást visszatöltjük a levesbe felforraljuk, és kevés friss petrezselyem zöldet is adunk hozzá. Húsz perc alatt kész a levesünk.

[box style=”info”]Igen finom zöldségleves lett a végeredmény, de akár elbírt volna egy kis húst is. Legközelebb azt is teszek bele, de akkor azzal kezdem a főzést. A pulyka felső comb filé tökéletes alapanyag lesz hozzá.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/bakonyi-betyarleves-zoldseges-gombaleves/