Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Banán krémleves, banános tejszínnel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db banán
  • cukor
  • víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 doboz banános joghurt
  • 500 ml tejszínhab
  • habfixáló

Elkészítése

A 8 db banánt felvágjuk (néhány darabot félreteszünk a díszítéshez), majd a maradékot összeturmixoljuk. Ezután felengedjük vízzel és jól összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az ízlés szerinti cukrot. Amikor a keverék felforr, hozzáadjuk a 2 dl főzőtejszínben elkevert vaníliás pudingport és a 2 banán joghurtot. Az egészet 3 percig főzzük, majd lezárjuk a tűzhelyet.

Közben a habfixálóval elkészítjük a tejszínhabot, és ezt összekeverjük 2 leturmixolt banánnal. A kész krémet a leveshez tálalhatjuk díszítésként.

https://receptneked.wps.hu/levesek/banan-kremleves-bananos-tejszinnel/