Elkészítése
A pudingport megfőzzük 4 dl tejjel, majd hagyjuk hűlni. Közben a banánt összeturmixoljuk vaníliás cukorral, vanília aromával, kristálycukorral és kb. 2 dl tejjel. Amikor elkészült a turmix, lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz, majd felöntjük a maradék tejjel. Ha szükséges, még édesíthetjük az ízlésünk szerint. A banánkrémlevest hűtve tálaljuk.
Sztori:
A párom már hetek óta emlegette, hogy banánkrémlevest szeretne enni, és mivel volt itthon három nagyon érett banán, úgy döntöttem, hogy elkészítem neki. Mivel a gyümölcslevesek hidegen a legfinomabbak, kevés tejjel főztem meg a pudingot, hogy gyorsabban kihűljön. Bár éttermekben gyakran kókuszgolyóval tálalják, itthon egyszerűen citromfű levéllel díszítettem, hogy ne legyen plusz macera.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

