Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bandázós lencseleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g lencse
  • 500 g kockázott bacon (ha spórolni akarunk a sima szalonna is megteszi)
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 5 l víz
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál vöröshagymás rántás

Elkészítése

A lencsét és a kockára vágott bacont 5 liter vízzel felöntöm egy 6-7 literes kerámiafazékban. Hozzáadok egy evőkanál sót és egy evőkanál ételízesítőt, majd az egészet a sütőbe teszem. 1 órán át főzöm 250 fokon.

Ez idő alatt elkészítem a rántást. A meleg rántásba belekeverem a tejfölt, és kevés vízzel hígítom. Ezt hozzáöntöm a leveshez, és összeforralom.

Friss kenyérrel tálalva kiváló baráti összejövetelekre. Természetesen lefagyasztva bármikor elővehető.

https://receptneked.wps.hu/levesek/bandazos-lencseleves/