Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bárányfelhő leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 6 evőkanál liszt
  • 0,5 dl olaj
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • őrölt paprika
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítése

A túrót a búzadarával és a tojással összekeverem, kicsit sózom, majd a késhegynyi szódabikarbónával lazítom. Apró “túrógombócokat” készítek belőle.

Amíg ez pihen, a liszt feléből az olajon rántást készítek, melyet őrölt paprikával meghintek, és kb. 3 liter vízzel felengedek. Fűszerezem sóval, pici borssal, ételízesítővel, és babérlevéllel (egyszerű rántott levesként). Amikor a rántás ízét elfőtte, beleteszem a kis “túrógombócokat”. Ha a gombócok megfőttek, behabarom tejjel és a maradék liszttel, végül pedig mustárral ízesítem.

Ez egy kiváló könnyű, nyári leves, olcsó, gyors és hidegen is fogyasztható. Természetesen lehet kisebb mennyiséget is készíteni, de az 1 csomag túróból kb. annyi levesbetét lesz, ami ehhez a mennyiséghez elegendő.

https://receptneked.wps.hu/levesek/baranyfelho-leves/