A túrót a búzadarával és a tojással összekeverem, kicsit sózom, majd a késhegynyi szódabikarbónával lazítom. Apró “túrógombócokat” készítek belőle.
Amíg ez pihen, a liszt feléből az olajon rántást készítek, melyet őrölt paprikával meghintek, és kb. 3 liter vízzel felengedek. Fűszerezem sóval, pici borssal, ételízesítővel, és babérlevéllel (egyszerű rántott levesként). Amikor a rántás ízét elfőtte, beleteszem a kis “túrógombócokat”. Ha a gombócok megfőttek, behabarom tejjel és a maradék liszttel, végül pedig mustárral ízesítem.
Ez egy kiváló könnyű, nyári leves, olcsó, gyors és hidegen is fogyasztható. Természetesen lehet kisebb mennyiséget is készíteni, de az 1 csomag túróból kb. annyi levesbetét lesz, ami ehhez a mennyiséghez elegendő.