Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Batáta, avagy édesburgonya-krémleves pestos sajttal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 nagyobb darab batáta 1 kisebb hagyma 2 közepes babérlevél só, fehérbors ízlés szerint 1 dl főzőtejszín kedvenc sajtunk a tetejére (az Én esetemben egy Holland eredetű Basiron pestos sajt került rá) amivel nagyon ínyenc és harmonikus ízkombinációt alkotott. Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk felkockázzuk, a hagymát szintén és annyi vízben, hogy ellepje őket feltesszük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2015.01.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb darab batáta
  • 1 kisebb hagyma
  • 2 közepes babérlevél
  • só, fehérbors ízlés szerint
  • 1 dl főzőtejszín
  • kedvenc sajtunk a tetejére (az Én esetemben egy Holland eredetű Basiron pestos sajt került rá)
  • amivel nagyon ínyenc és harmonikus ízkombinációt alkotott.


Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk felkockázzuk, a hagymát szintén és annyi vízben, hogy ellepje őket feltesszük főni.

Sózzuk, borsozzuk és a babérleveleket is hozzáadjuk. Viszonylag hamar megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük, persze nem muszáj teljesen pépesre ki, hogy szereti.

Visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a tejszínt és pár pillanat múlva, mikor összeforrt, elzárjuk. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. 🙂

Tipp:

Ez egy zsiradék mentes változat. Ha azonban zsiradékkal készítené valaki, akkor a hagymát előtte olajon meg kell pirítani, rádobni a burgonyát és úgy felhígítani. 🙂

Tálalhatjuk sajtos pirítóssal, sajtos leveles ill. más sós rúddal,  vagy baconnel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is