Hozzávalók:
- 4 nagyobb darab batáta
- 1 kisebb hagyma
- 2 közepes babérlevél
- só, fehérbors ízlés szerint
- 1 dl főzőtejszín
- kedvenc sajtunk a tetejére (az Én esetemben egy Holland eredetű Basiron pestos sajt került rá)
- amivel nagyon ínyenc és harmonikus ízkombinációt alkotott.
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk felkockázzuk, a hagymát szintén és annyi vízben, hogy ellepje őket feltesszük főni.
Sózzuk, borsozzuk és a babérleveleket is hozzáadjuk. Viszonylag hamar megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük, persze nem muszáj teljesen pépesre ki, hogy szereti.
Visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a tejszínt és pár pillanat múlva, mikor összeforrt, elzárjuk. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. 🙂
Tipp:
Ez egy zsiradék mentes változat. Ha azonban zsiradékkal készítené valaki, akkor a hagymát előtte olajon meg kell pirítani, rádobni a burgonyát és úgy felhígítani. 🙂
Tálalhatjuk sajtos pirítóssal, sajtos leveles ill. más sós rúddal, vagy baconnel.