Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Batáta krémleves fodroskel chipsszel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leves

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg fehér húsú édesburgonya
  • 2 darab fodroskel levél
  • 10 darab pirított kesudió
  • 1,5 lilet zöldség alaplé
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér
  • só
  • római kömény
  • kurkuma
  • csombor
  • 0,5 lime leve

Fodroskel chips

  • 4 fodroskel levél
  • 2 evőkanál olaj
  • só

Elkészítése

A felmelegített kókuszzsíron megdinszteljük a kockázott hagymát, majd rátesszük a vastag levélnyéltől megtisztított és vékonyra szelt kelleveleket, kockára vágott édesburgonyát, majd fűszerezés után felöntjük az alaplével.

Beletesszük a nagyobb darabokra vágott kesudiót, a lime levet és puhára főzzük kb 20 perc alatt.

Botmixerrel pürésítjük, kellevél csipsszel és tejföllel tálaljuk.

Kellevél csipsz: a vastag levélnyélről levágjuk a vékonyabb részt, nagyobb darabokra tépkedjük, ráöntjük az olajat sózzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben, 150 fokon kb 9 percig szárítjuk, majd megforgatjuk és 6 perc után kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha zörög. Nem baj ha kissé megbarnul, csak ne égjen meg!

https://receptneked.wps.hu/levesek/batata-kremleves-fodroskel-chipsszel/