Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Batáta krémleves fokhagymás-sajtos ropogóssal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 darab nagyobb édesburgonya
  • 2 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 10 dkg vaj
  • 150 ml tejszín
  • 500 ml víz
  • 1 darab leveskocka
  • olaj
  • füstölt pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A burgonyát meghámozom és kockázom.

Egy lábosban olajon megdinsztelem az aprított hagymát, hozzáadom a burgonyát és ízlés szerint fűszerezem, majd felöntöm fél liter vízzel. Amikor felforrt, akkor hozzáadom a leveskockát.

Kis lángon puhulásig főzöm. Botmixerrel krémesítem, majd visszateszem a tűzhelyre. Beleöntöm a tejszínt és összeforralom.

A tetejére levesgyöngy vagy pirított zsemlekocka, esetleg reszelt sajt is mehet.

https://receptneked.wps.hu/levesek/batata-kremleves-fokhagymas-sajtos-ropogossal/