Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Batyus leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leveshez:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 25 dkg zöldbab (mirelit)
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 darab babérlevél
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors

Batyuhoz:

  • 20 dkg darált hús
  • majoránna
  • bors
  • só
  • 1 tojás
  • 20 dkg finomliszt

Habaráshoz:

  • 150 g tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

Előbb a tésztát gyúrjuk meg a tojással és liszttel, majd 10 perc pihentetés után vékonyra kinyújtjuk. Ezután 5*5 cm-es kockákra daraboljuk és minden kockára teszünk egy kis halom darált húst, amit sóval, borssal és majoránnával ízesítettünk.

A tészta széleit benedvesítjük és összecsippentjük, hogy kis batyuk legyenek, majd félretesszük.

Olajon kissé megdinszteljük a zöldségeket, rátesszük a fűszerpaprikát és felöntjük 2 liter vízzel. Hozzáadjuk a zöldbabot, babérlevelet, sót és borsot.

Mikor felforrt, akkor a kis batyukat is beletesszük és kis lángon főzzük. Mikor már a batyuk is megfőttek, akkor tejfölös habarással sűrítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/batyus-leves/