Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Paradicsomlevesek

Bazsalikomos paradicsomleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A bazsalikomos paradicsomleves egy könnyű, frissítő fogás, amelyben a paradicsom telt íze és a bazsalikom aromája harmonikusan egészíti ki egymást. Gyorsan elkészíthető, így ideális hétköznapi ebédhez vagy vacsorához is.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.09.11.

Hozzávalók

Elkészítése

Az olívaolajat felforrósítjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és a paradicsompürét. Felöntjük a zöldséglevessel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A zellerzöldet is beletesszük, majd az egészet felforraljuk.

Amikor a paradicsom megpuhult, kivesszük a zellerzöldet, és botmixerrel simára turmixoljuk a levest. Ezután visszatesszük a tűzre, és főzünk bele egy maréknyi leves tésztát, például cérnametéltet vagy apró gyöngytésztát. Végül hozzáadjuk az apróra tépett bazsalikomot, és rövid ideig még állni hagyjuk.

Tipp

A levest gazdagíthatjuk kevés reszelt parmezánnal vagy pirított kenyérkockákkal. Ha krémesebb változatot szeretnénk, egy kevés főzőtejszínt is keverhetünk bele a végén.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is