Elkészítése
Az olívaolajat felforrósítjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és a paradicsompürét. Felöntjük a zöldséglevessel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A zellerzöldet is beletesszük, majd az egészet felforraljuk.
Amikor a paradicsom megpuhult, kivesszük a zellerzöldet, és botmixerrel simára turmixoljuk a levest. Ezután visszatesszük a tűzre, és főzünk bele egy maréknyi leves tésztát, például cérnametéltet vagy apró gyöngytésztát. Végül hozzáadjuk az apróra tépett bazsalikomot, és rövid ideig még állni hagyjuk.
Tipp
A levest gazdagíthatjuk kevés reszelt parmezánnal vagy pirított kenyérkockákkal. Ha krémesebb változatot szeretnénk, egy kevés főzőtejszínt is keverhetünk bele a végén.
