Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bazsalikomos paradicsomleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 liter zöldség alaplé
  • 90 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág zellerzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors

Elkészítése

Az olívaolajat felforrósítjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot és a paradicsompürét. Felöntjük a zöldséglevessel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A zellerzöldet is beletesszük, majd az egészet felforraljuk.

Amikor a paradicsom megpuhult, kivesszük a zellerzöldet, és botmixerrel simára turmixoljuk a levest. Ezután visszatesszük a tűzre, és főzünk bele egy maréknyi leves tésztát, például cérnametéltet vagy apró gyöngytésztát. Végül hozzáadjuk az apróra tépett bazsalikomot, és rövid ideig még állni hagyjuk.

Tipp

A levest gazdagíthatjuk kevés reszelt parmezánnal vagy pirított kenyérkockákkal. Ha krémesebb változatot szeretnénk, egy kevés főzőtejszínt is keverhetünk bele a végén.

https://receptneked.wps.hu/levesek/bazsalikomos-paradicsomleves-gyufatesztaval/