Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Bazsalikomos patisszon leves pírított dióval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az olívaolajon és a vajon üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát. A patisszont meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, majd felkockázzuk. Az üvegesre párolt hagymához hozzáadjuk a patisszont és a fűszereket, majd tovább pároljuk. Végül annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a patisszont. Puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük és annyi vízzel felengedjük, hogy négy adag levesünk legyen. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2020.08.04.

Hozzávalók

Tálaláshoz

Elkészítése

Az olívaolajon és a vajon üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát. A patisszont meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, majd felkockázzuk.

Az üvegesre párolt hagymához hozzáadjuk a patisszont és a fűszereket, majd tovább pároljuk. Végül annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a patisszont.

Puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük és annyi vízzel felengedjük, hogy négy adag levesünk legyen.

A tejfölt simára keverjük, apránként adagoljuk hozzá a levest, majd levesszűrőn átszűrjük és újra forraljuk.

A diót felaprítjuk és serpenyőben szárazon megpirítjuk.

Tálaláskor pirított, darabolt dióval kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is