Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bazsalikomos patisszon leves pírított dióval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab közepes patisszon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • só
  • zlés szerintőrölt fehérbors
  • zlés szerintőrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 2 darab húsleveskocka
  • 175 g 20 %-os tejföl

Tálaláshoz

  • 5 dkg vágott, pirított dió

Elkészítése

Az olívaolajon és a vajon üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát. A patisszont meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, majd felkockázzuk.

Az üvegesre párolt hagymához hozzáadjuk a patisszont és a fűszereket, majd tovább pároljuk. Végül annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a patisszont.

Puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük és annyi vízzel felengedjük, hogy négy adag levesünk legyen.

A tejfölt simára keverjük, apránként adagoljuk hozzá a levest, majd levesszűrőn átszűrjük és újra forraljuk.

A diót felaprítjuk és serpenyőben szárazon megpirítjuk.

Tálaláskor pirított, darabolt dióval kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/bazsalikomos-patisszon-leves-piritott-dioval/