Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Besztercei szilvaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg szilvabefőtt ( bármilyen fajta)
  • 3 evőkanál méz
  • 1 késhegynyi só
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 db citromkarika
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1,5 liter víz

Elkészítése

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és néhány szemet félreteszünk levesbetétnek. Másfél liter vízzel felöntjük, fűszerezzük, majd puhára főzzük a gyümölcsöket. A szilvákat átszűrjük, a citromkarikákat eltávolítjuk.

A forró, illatos gyümölcsöt tejfölben elkevert keményítővel együtt botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük az alaplébe, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott félretett szilvákat.

Felforraljuk, majd kihűtjük, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Hidegen, tejföllel vagy tejszínhabbal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/besztercei-szilvaleves/