Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 20 dkg gomba
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 közepes zeller
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 tojás
- 5 csapott ek liszt
- 1 ek fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 l víz
Elkészítése:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk fűszerpaprikával és hozzáadjuk a megmosott és felkockázott húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel, majd közben hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott répaféléket, a zellert és a gombát.
A tojásból és a lisztből nokedlitésztát készítünk és belecsipkedjük a levesbe és még pár percig főzzük.

