Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Betyár zöldbableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg zöldbab
  • 10 dkg tarhonya
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2 db paprika
  • 2 darab paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • só
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 szál petrezselyemzöld (aprítva )

Elkészítése

Egy lábosban kiolvasztjuk a felkockázott szalonna zsírját, majd megpirítjuk rajta a felkockázott hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot, a szeletelt paprikát és a paradicsomot, majd rövid ideig együtt pároljuk.

Ezután felöntjük körülbelül másfél liter vízzel, felforraljuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a tarhonyát. Megsózzuk, és készre főzzük.

A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe. Végül petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/betyar-zoldbableves-2/