Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Betyár zöldbableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 db csípős paprika
  • 50 dkg zöldbab
  • 15 dkg tarhonya
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • só
  • pirospaprika
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítése

Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük egy tálba. A visszamaradt zsíron üvegesre pároljuk a hagymát.

A hagymát fűszerezzük paprikával és borssal, majd egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott tarját, és kicsit megsütjük. Ezután felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg a tarja majdnem megpuhul.

Amikor a tarja majdnem kész, hozzáadjuk a babot és a tarhonyát. Sózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy az 3 ujjnyival magasabb legyen a babnál.

A készülő ételt behabarjuk: a tejfölt és a lisztet összekeverjük, majd az ételhez adjuk és kiforraljuk. Ezt követően hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikákat, a korábban megpirított szalonnát és a petrezselymet. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy sűrűsödjön.

Tálalás

Házi kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/betyar-zoldbableves/