Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük egy tálba. A visszamaradt zsíron üvegesre pároljuk a hagymát.
A hagymát fűszerezzük paprikával és borssal, majd egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott tarját, és kicsit megsütjük. Ezután felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg a tarja majdnem megpuhul.
Amikor a tarja majdnem kész, hozzáadjuk a babot és a tarhonyát. Sózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy az 3 ujjnyival magasabb legyen a babnál.
A készülő ételt behabarjuk: a tejfölt és a lisztet összekeverjük, majd az ételhez adjuk és kiforraljuk. Ezt követően hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikákat, a korábban megpirított szalonnát és a petrezselymet. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy sűrűsödjön.
Tálalás
Házi kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!