Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Betyárleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 25 dkg füstölt tarja
  • pár karika kolbász
  • 40 dkg vajbab
  • 15 dkg orsótészta
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 3-5 dl tejföl
  • só
  • bors
  • 2 db erőleveskocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • Erős Pista

Elkészítése

A kockára vágott szalonnát és hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott füstölt tarját, kolbászt, paprikát és paradicsomot. Az egészet átpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 liter vízzel, beletesszük a leveskockát, és takarékon addig főzzük, amíg a tarja teljesen meg nem puhul.

Ezután hozzáadjuk a vajbabot, és tovább főzzük. Közben a tésztát külön kifőzzük. Amikor a bab is megpuhult, a levest behabarjuk, majd a főtt tésztát is hozzákeverjük.

Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és kínálhatjuk tejföllel gazdagítva.

https://receptneked.wps.hu/levesek/betyarleves/