Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Betyáros gombaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leves:

  • 20 dkg csiperke gomba
  • 5 dkg bacon
  • 5 dkg kolbász
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg burgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg paradicsom
  • tárkony
  • fokhagyma
  • bors
  • só

Galuska:

  • 1 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • víz
  • petrezselyemzöld és zellerzöld
  • zellerzöld

Elkészítése

Olajon megpirítjuk a feldarabolt bacont. Erre rátesszük a karikázott kolbászt és ezt is lepirítjuk. Jöhet rá a feldarabolt vöröshagyma is. Ezt annyira nem akarjuk lepirítani most, csak dinszteljük. Érdemes ilyenkor egy kis borsot rátenni.

Jöhet bele a darabolt paradicsom és egy kis víz. Lesütjük a zsírjára, majd megismételjük: egy kis víz és újra lesütjük a zsírjára.

Mikor a paradicsom szétfőtt, jöhet bele a többi zöldség: répák, burgonya és felöntjük vízzel bőven.

Mikor félkészek a zöldségek, jöhet bele a gomba és ekkor fűszerezzük is, majd szinte készre főzzük.

Elkészítjük a galuska tésztáját a hozzávalókból, aminek a tésztájába teszünk zeller és petrezselyemzöldet is. Ezt közvetlenül a levesbe szaggatjuk, közben sűrűn kevergetjük.

Egyszer kiforraljuk és készen is vagyunk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/betyaros-gombaleves/