Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Birsalma krémleves gesztenyefánkkal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 db nagyobb érett birskörte 5 ek barna nádcukor 3 db szegfűszeg 1 db fahéjrúd 1 db csillagánizs csipet só 1 db kezeletlen lime(citrom) héja 1 db lime(citrom) leve 2 ek étkezési keményítő 2 db kandírozott gyömbér aprítva 2 dl tejszín 5 ek mascarpone krémsajt A gesztenyefánkhoz: 50 g liszt 50 g vaj 1 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb érett birskörte
  • 5 ek barna nádcukor
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 db fahéjrúd
  • 1 db csillagánizs
  • csipet só
  • 1 db kezeletlen lime(citrom) héja
  • 1 db lime(citrom) leve
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 db kandírozott gyömbér aprítva
  • 2 dl tejszín
  • 5 ek mascarpone krémsajt

A gesztenyefánkhoz:

  • 50 g liszt
  • 50 g vaj
  • 1 dl víz
  • 50 g gesztenyepüré
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • cukor


Elkészítése:

A birsalmát megmossuk, kivágjuk a magházát, felszeleteljük hosszúkás darabokra. Egy fazékba tesszük, majd öntünk hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi.

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, egy késsel kikaparjuk a magjait. Félretesszük, és a tejszínbe keverjük. Majd hozzáadjuk a leveshez a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst, a darabolt gyömbért. Cukorral, sóval, citromlével ízesítjük.

Forrás után még 15 percig lassú tűzön főzzük. Félreteszünk a birsszeletekből pár darabot a díszítéshez. Ezután a tejszínbe keverjük el habverővel a krémsajtot, és a keményítőt, a főzőléből is tegyünk hozzá. Sűrítsük be a levest.

Vegyük le a főzőlapról, és botmixerrel pürésítsük. Ha túl sűrű lenne, akkor tejjel hígítsuk. Tálaljuk a félretett birskörtével, és a gesztenyefánkkal, no meg reszeljünk rá a zöldcitrom héjából is.

Gesztenyefánk készítése:

A vizet – benne a vajat, a csipet sót és a cukrot feltesszük forrni. Ha forr, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a tojást, és simára keverjük.

Ezután a gesztenye is a masszába kerül. Sütőlapra, tepsibe kiskanállal vagy habzsák segítségével cseresznye nagyságú halmokat formázunk. 200 fokos sütőben sütjük.

Aranysárgán, kissé szárítva kapja végső formáját. A fánkocskákat közvetlen tálalás előtt tesszük a levesbe. Jó étvágyat hozzá! Ünnepi leveskülönlegesség!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is